FLS henter stor ordre i Qatar

FLSmidth har modtaget en ordre på 515 mio. kr. fra den qatarske cementproducent Al Khalij Cement, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra den danske ingeniørkoncern fredag formiddag.

Ordren er på en cementproduktionslinje til kundens fabrik i Umm Bab og indtægtsføres derfor under FLSmidths Cement-division. Linjen er en kopi af en allerede eksisterende linje, som FLSmidth leverede til Al Khalij Cement i 2007.

Ordren omfatter alt hovedustyr til produktionslinjen, inklusive transportanlæg, møller, ovnlinje, automationssystem samt filtre, skriver FLSmidth, der også fortæller, at udstyret leveres i samarbejde med CNBM International Engineering.

- Ordren til FLSmidth og CNBM kombinerer miljømæssigt avanceret proces-knowhow, konstruktion og udstyrsleverancer fra FLSmidth med en omkostningseffektiv EPC-kontrakt. Til sammen kan vi tilbyde kunden den optimale løsning på alle fronter, siger Per Mejnert Kristensen, der er direktør for FLSmidths Cement-division, i meddelelsen.

Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til midten af 2015, fremgår det.

Kunden Al Khalij Cement er ejet af Qatari Investors Group, som FLSmidth tidligere i år bekræftede forhandlinger med omkring levering af netop udstyr til en cementfabrik i Qatar.

- Der har været oplysninger fremme i medierne i Qatar om, at FLSmidth har indgået en aftale med Qatari Investors Group på levering af udstyr og maskiner til en cementfabrik i Qatar. FLSmidth kan bekræfte rigtigheden af, at forhandlinger om levering af udstyr tilcementfabrikken aktuelt finder sted. Hvis og når en aftale bliver bindende, vil vi omgående oplyse markedet herom, skrev FLSmidth i en fondsbørsmeddelelse den 15. oktober.

FLSmidth-aktien har siden meddelelsen lagt yderligere 0,7 pct.point til sin stigning for dagen og indtager nu toppen af C20 Cap-indekset med et samlet løft på 2,4 pct. til 286,90 kr.

/ritzau/FINANS