FLS gennemfører køb af bid af svensk rival

FLS Industries i Valby København Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

FLSmidth har gennemført købet af en del af sin svenske konkurrent Sandviks aktiviteter inden for mineindustrien.

I alt mere end 200 medarbejdere følger med over i FLSmidth, der dermed tilføres kompetencer og kundesigt, oplyser FLSmidth i en pressemeddelelse.

Med købet, der blev annonceret i juli, overtager FLSmidth aktiviteter, der arbejder tæt på minen med udstyr til overjordisk minedrift og håndtering af mineraler. Aktiviteterne vil blive integreret med FLSmidths egne inden for det felt.

»Med overtagelsen af disse aktiviteter vil vi kunne øge produktiviteten i hele vores 'Pit to Plant'-proces ved at knytte minedriften og bearbejdningsprocessen tættere sammen,« siger Manfred Schaffer, der er chef for mineraldivisionen i FLSmidth.

»Det vil også give os mulighed for at digitalisere hele vores værdikæde og skabe bedre udnyttelse af vores nuværende førende teknologier gennem direkte adgang til alle nøgleprocesser og udstyr,« uddyber han.

FLSmidth må dog vente med at overtage aktiver i Sydafrika, der ellers indgik i handelen. Det skyldes, at konkurrencemyndighederne stadig mangler at godkende overtagelsen. De sydafrikanske aktiviteter ventes at falde på plads i starten af 2018.

Det amerikanske børshus Morgan Stanley vurderede i forbindelse med købsaftalen i juli, at den del af Sandvik Mining Systems, som FLSmidth overtager, på kort sigt har et omsætningspotentiale på omkring 500 mio. kr. om året og en langsigtet ambition på 1 mia. kr.