FLS' Brasilien-ordre 265 mio. kr. værd

FLSmidth har indgået en kontrakt til en værdi af 265 mio. kr. med det brasilianske selskab Votorantim Cementos.

Foto: KELD NAVNTOFT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ordren er levering af fem ovnlinier til fem forskellige cementfabrikker i Brasilien som led i Votorantims igangværende modernisering af deres produktionsanlæg. Der er tale om en ordre, som allerede har været omtalt i offentligheden, idet selskabet 2. juli bekræftede, at der var underskrevet en kontrakt. Dengang blev værdien af kontrakten dog ikke oplyst.

Ordren omfatter udstyrsleverancer til tre produktionslinjer hver med en kapacitet på 3000 tons i døgnet og til to linjer hver med en kapacitet på 5000 ton i døgnet samt assistance i forbindelse med ingeniørarbejde og opstart.

- FLSmidth er stærkt repræsenteret på det brasilianske marked og har i mange år samarbejdet med Votorantim, som er en af verdens ti største cementproducenter. Med den senere tids vækst i efterspørgslen efter cement i Brasilien er landet blevet verdens femtestørste forbruger af beton hvor VM i fodbold i 2014 og de olympiske lege i 2016 bidrager til yderligere vækst i cementforbruget, udtaler adm. koncernchef Jørgen Huno Rasmussen.