FLS-boss efter bundlinje-halvering: Solidt resultat

Der skal mere end en halvering af årsresultatet til at få FLSmidths topchef Thomas Schultz i dårligt humør. Det er selve industrien, der er i krise - ikke FLSmidth selv, mener han.

Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods en nedsabling af årsresultatet til 425 mio. kr. - et fald på 48 pct. i forhold til året før - afviser FLSmidths topchef, Thomas Schultz, at der er i krise i den 134 år gamle producent af mineudstyr og cementfabrikker.

»Det er et solidt resultat for FLSmidth i 2015, for det var et svært år for mineindustrien og for cement, så i det lys gør vi det godt og solidt. Fra sommeren og frem gik det mærkbart dårligere, råvaremarkederne kom under hårdt pres og det mærkede vi bestemt også. Men mine folk har gjort et stort stykke arbejde for, at det ikke er gået værre for virksomheden,« siger Thomas Schultz.

FLSmidth offentliggjorde torsdag sit årsregnskab for 2015, og det viser at nøgletallene i virksomheden, der har hovedsæde i Valby ved København, er under pres. Pengestrømmene fra driften faldt således med næsten 60 pct. fra 1,3 mia. kr. i 2014 til 538 mio. kr. sidste år. FLSmidth omsatte sidste år for 19,7 mia. kr., som svarer til et fald på fire pct. fra året før.

»Vi er ikke i krise, det vil jeg gerne understrege. Vi står faktisk ganske godt i forhold til de konkurrenter, vi sammenligner os med. Ja, indtrykket af os i Danmark er klart noget mere negativt end eks. nogle af de store danske medicinalfirmaer, der gør det rigtig godt. Men vi er også i en branche, der står på bunden,« siger Schultz.

Markedsturbulens og råvarepresset, som får FLSmidths kunder til at holde igen med investeringer, fortsætter gennem hele 2016, erkender FLS-topchefen.

»Det har været ekstra hårdt de sidste syv-otte måneder, og det venter vi vil fortsætte hele 2016. Ja, vores lønsomhed falder, men man skal huske på, at vi kommer fra en tid, hvor industrien ville have så meget leveret så hurtigt som muligt, det vil man ikke længere,« siger Schultz.