FLS-aktiehop efter stor nigeriansk ordre

FLSmidth-aktien er steget 2,7 pct. i værdi efter annonceringen af en "stor" nigeriansk ordre på drift og vedligeholdelse mandag.

Foto: Keld Navntoft. FLSmidth har ansat ny administrerende direktør for Cembrit.
Læs mere
Fold sammen

Ordren kommer fra den nigerianske cementproducent Dangote Cement. FLSmidth skal stå for drift og vedligeholdelse af visse produktionslinjer på Dangotes cementfabrikker i Nigeria.

Selskabet skriver i meddelelsen om ordren, der er fordelt på en række kontrakter, at der tilsammen er tale om den største kontrakt på drift og vedligeholdelse, FLSmidth har opnået til dato. Men der er ikke konkrete oplysninger om ordrens omfang - hverken i volumen eller i beløb.

Ifølge Sydbanks analytiker Jacob Pedersen kan det dog være en vældig, vældig stor ordre, som FLSmidth har modtaget.

- Det er rigtig godt nyt og finurligt nok, så ligger den i cementdivisionen - eller knytter sig til cement, som er den division, man har mindst fokus på. Det er jo deres aktiviteter inden for minedrift, der er stenen i skoen, siger han.

Han vil dog vente på flere oplysninger, før der for alvor kan konkluderes på ordrens størrelse, men ser ingen tvivl om, at ordren er en understregning af, at drift og vedligeholdelse - et fokusområde for koncernen, er en forretning, hvor FLSmidth "virkelig har ekspertise".