Flot Parken-regnskab skæmmes af kæmpe nedskrivning i fitness dk

Fitness dk blev i 2016 en kæmpe bét for Parken. En stor nedskrivning halverer Parkens resultat til 120 mio kr. før skat.

Superligaen FCK vs Esbjerg søndag d. 12. marts 2017 i Parken. FCKs Federico Santander scorer til 1-0. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainment kom ud af 2016 med et overskud på 120,7 mio kr. før skat.

Overskuddet kunne dog have været dobbelt så stort, hvis ikke det havde været for en kæmpe nedskrivning i Fitness dk.

Parken må foretage en nedskrivning i Fitness dk på 120 mio kr.

»Udviklingen i fitness dk har ikke levet op til forventningerne. Svære konkurrencemæssige betingelser har betydet, at forventningerne til medlemsudviklingen ikke er blevet indfriet. Der arbejdes fortsat hårdt på at vende udviklingen, hvor fokus i 2017 vil være på åbning af nye centre, centerforbedringer og nye koncepter,« skriver Parken i årsopgørelsen.

Og den store nedskrivning er ikke nødvendigvis den sidste:

»Uanset årets nedskrivning er risikoen for yderligere nedskrivninger fortsat høj, idet enhver negativ afvigelse i forhold til de forventninger, der ligger til grund for nøgleforudsætningerne, vil føre til yderligere nedskrivning,« står der i regnskabet.

Fitness dk står for 30 pct. af Parkens omsætning på 1,5 mia. kr.; næsten lige så meget som FC København, der står for 35 pct.

Det samlede resultat på 120,7 mio. kr. er 166,8 mio. kr. bedre end i 2015. Det skyldes først og fremmest, at F.C. København har deltaget i Champions League 2016, samt at Lalandia præsterede en rekord høj omsætning og stigende gæsteantal.

En anden interessant detalje i regnskabet er, at Parken risikerer endnu et millionsmæk, når der torsdag falder dom i en sag om kursmanipulation mod Flemming Østergaard. Anklagemyndigheden har krævet, at Parken idømmes en bøde på 50 mio. kr., dog minimalt 5,0 mio kr.

Parken forventer, at resultatet i 2017 vil være mindre end i år. Der forventes et overskud  på 60-80 mio. kr. Forventningerne er inklusive en forudsætning om, at FC København deltager i gruppespillet i Europa League-turneringen og kan altså stige, hvis FC København igen kvalificerer til sig til Champions League.