Flitsbuen er hårdt spændt i Novozymes

En galloperende aktiekurs i 2007 betyder, at flitsbuen nu er hårdt spændt for i Novozymes. Regnskabet var godt, men ikke ekstraordinært, og derfor tager Novozymes-aktien i dag et ordentligt dyk, vurderer aktieanalytikere.

Efter flere måneders optur styrtdykker Novozymes-aktien op mod fem procent torsdag ved middagstid oven på koncernens halvårsregnskab, selv om det lever op til forventningerne.

Men på kort tid er Novozymes-aktien blevet så dyr, at verdens største enzymkoncern skulle have leveret resultater i regnskabet ud over det sædvanlige, hvis den skulle stige yderligere. Flitsbuen er hårdt spændt for, siger aktieanalytiker fra Alm. Brand Børs, Michael Friis Jørgensen.

”Det er et stærkt regnskab, som lever op til markedets forventninger. Men som jeg sagde forud for regnskabet – hvis regnskabet ’kun’ lever op til konsensus, så er flitsbuen nok hårdt spændt for, når man ser på den udvikling, der er sket med aktien på kort tid. Siden begyndelsen af året er den steget fra omkring kurs 500 og har været oppe på kurs 700. Folk har fået en god gevinst, og så trækker de stikket ud, når regnskabet ikke var bedre end ventet,” siger Michael Friis Jørgensen.

Også Novozymes-analytiker fra Gudme Raaschou Bank, Stig Nymann, mener, at dagens aktiedyk skyldes ekstraordinære forventninger til Novozymes, som ikke blev indfriet.

”Det skal også ses i forhold til, at den steg rimelig meget i går måske i forventning om, at der ville komme noget ekstraordinært i forbindelse med regnskabet i dag. Det gjorde der så ikke, og så er man måske blevet skuffet. Samtidig er det også en meget dyr aktie,” siger Stig Nymann, der også understreger, at regnskabet er ”pænt hele vejen igennem”.

Siden årsskiftet er Novozymes-aktien steget med omkring 35 procent, mens C20-indekset kun er steget med omkring 14 procent. Novozymes-aktien ligger tordag over middag i kurs 668.