Flertal vil lægge loft over bankløn

Det skal være slut med eksorbitante bonusser til bank-direktører, mener et flertal i folketinget. Dermed har regeringen lidt nederlag.

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen står til et klart nederlag i forhandlingerne om, hvordan bankdirektørers løn skal reguleres, skriver Politiken onsdag. Et flertal uden om regeringen bestående af Socialdemokraterne, SF og regeringens faste støtteparti, Dansk Folkeparti, er enige om, at regeringens udspil på området er for blødt.

»Regeringen lægger generelt en alt for slap linje over for bankerne. Det var tilfældet med Lene Espersen som minister, og meget tyder på, at det bliver det samme under Brian Mikkelsen«, siger Kristian Thulesen Dahl, finansordfører i Dansk Folkeparti til Politiken. Dansk Folkeparti kræver blandt andet, at højst 30 procent af bankdirektørernes lønninger må være variable - eksempelvis i form af bonusordninger. Dermed er partiet på linje med Socialdemokraterne, der vil have et loft på 20 procent.

»Det skal være et krav til bankerne, ikke kun en retningslinje. Her står vi langt fra regeringen«, siger Kristian Thulesen Dahl. I lighed med SF og Socialdemokraterne kræver Dansk Folkeparti samtidig et totalforbud mod aflønning af bankdirektører med de såkaldte aktieoptioner, der sikrer direktørerne en gevinst, hvis bankens aktiekurs stiger. Hos SF og Socialdemokraterne er der glæde over DF's klare udmelding.

»Regeringen må indse, at både Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti står stejlt på det her, og dermed er regeringen kørt fast. Der er en bred folkelig aggression mod den måde, bankerne har opført sig på«, siger finansordfører Morten Bødskov fra Socialdemokraterne. Regeringspartiet Venstre er ikke klar til at forbyde aflønning med aktieoptioner. »De findes netop for at sikre, at medarbejdere har interesse i, at deres virksomhed drives fornuftigt«, siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V) til Politiken.

Regeringen står til et klart nederlag i forhandlingerne om, hvordan bankdirektørers løn skal reguleres, skriver Politiken onsdag. Et flertal uden om regeringen bestående af Socialdemokraterne, SF og regeringens faste støtteparti, Dansk Folkeparti, er enige om, at regeringens udspil på området er for blødt.

»Regeringen lægger generelt en alt for slap linje over for bankerne. Det var tilfældet med Lene Espersen som minister, og meget tyder på, at det bliver det samme under Brian Mikkelsen«, siger Kristian Thulesen Dahl, finansordfører i Dansk Folkeparti til Politiken. Dansk Folkeparti kræver blandt andet, at højst 30 procent af bankdirektørernes lønninger må være variable - eksempelvis i form af bonusordninger. Dermed er partiet på linje med Socialdemokraterne, der vil have et loft på 20 procent. »Det skal være et krav til bankerne, ikke kun en retningslinje. Her står vi langt fra regeringen«, siger Kristian Thulesen Dahl.

I lighed med SF og Socialdemokraterne kræver Dansk Folkeparti samtidig et totalforbud mod aflønning af bankdirektører med de såkaldte aktieoptioner, der sikrer direktørerne en gevinst, hvis bankens aktiekurs stiger. Hos SF og Socialdemokraterne er der glæde over DF's klare udmelding. »Regeringen må indse, at både Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti står stejlt på det her, og dermed er regeringen kørt fast. Der er en bred folkelig aggression mod den måde, bankerne har opført sig på«, siger finansordfører Morten Bødskov fra Socialdemokraterne. Regeringspartiet Venstre er ikke klar til at forbyde aflønning med aktieoptioner.

»De findes netop for at sikre, at medarbejdere har interesse i, at deres virksomhed drives fornuftigt«, siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V) til Politiken.