Flertal uden om regeringen vil tvinge Airbnb til at indberette til Skat

Fire partier vil have skatteminister Karsten Lauritzen (V) til grundigt at undersøge, hvad der står i vejen for at indføre den automatiske indberetning, og hvordan de barrierer kan ryddes af vejen.

Foto: Thomas Lekfeldt

Airbnb skal automatisk indberette, hvor meget danskerne tjener på at leje deres lejligheder ud.

Det mener Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, skriver Avisen.dk.

Dermed er der politisk flertal uden om regeringen for at tvinge Airbnb til at indberette danskernes lejeindtægter til Skat.

- Vi elsker deleøkonomi i Enhedslisten, fordi det giver os mulighed for en høj levestandard med et lavt ressourceforbrug. Men vi vil også have, at der bliver betalt den rigtige skat, så deleøkonomien bliver en hvid, og ikke en sort, deleøkonomi. Derfor sender vi et vink med en vognstang om, at regeringen skal se at komme ud af starthullerne i forhold til automatisk indberetning, siger Enhedslistens skatteordfører Rune Lund til Avisen.dk.

Han har stillet et beslutningsforslag om automatisk indberetning. Forslaget blev i første omgang afvist af skatteminister Karsten Lauritzen (V), der ikke mener, at man kan pålægge en udenlandsk virksomhed at indberette til de danske skattemyndigheder. Men den forklaring godtager de fire partier ikke.

De vil derfor have Karsten Lauritzen til grundigt at undersøge, hvad der står i vejen for at indføre den automatiske indberetning, og hvordan de barrierer kan ryddes af vejen. Det skal ske i forbindelse med en analyse om deleøkonomi, som skatteministeriet allerede er i gang med. Det skriver de fire partier i en beretning, som er sendt til Folketingets skatteudvalg.

- Indberetningen af lejeindtægter ved privat boligudlejning skal helst foregå lige så nemt og automatisk, som når lønnen indberettes til Skat gennem ens arbejdsgiver. Derfor skal regeringen arbejde seriøst med at skabe modeller for, hvordan det kan lade sig gøre. Også i forhold til udenlandske selskaber, der opererer i Danmark, siger Socialdemokraternes skatteordfører Jeppe Bruus til Avisen.dk.