Flere vil se film på telefonen

Hvis netforbindelsen via de danske mobilnet var hurtigere, ville flere danskere gerne se film på mobiltelefonen.

De nye supermobilnet ventes frem for alt at blive brugt af computere, der får hurtigere internetforbindelse ad den vej. Men der spores også en interesse blandt danskerne for at se film over mobilnettet direkte på telefonen - når ellers hastigheden på nettet er i orden. Arkivfoto: Johannes Eisele, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Mange flere danskere ville gerne se film på deres mobiltelefon, hvis ellers hastigheden var i orden, når den sendes over Internet.

Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia, ser frem til, at det nye supermobilnet, LTE (i folkemunde kaldet 4G), vil kunne levere så gode forbindelser på farten, at filmkikkeriet vil skyde i vejret.

»Ifølge vor undersøgelse er der i dag to procent af danskerne, der ser film på deres mobiltelefon. Hvis de havde en højere internethastighed, ville det være oppe på 16 procent. Det bekræfter, at danskerne er klar til 4G og hurtigere hastigheder,« siger privatkundedirektør Peter Krogsgaard fra Telia.

Kun i de største byer

Telias tal viser, at omkring en tredjedel af danskerne går på nettet fra deres mobiltelefon næsten hver dag. Næsten halvdelen - 48 procent - ønsker sig imidlertid højere hastigheder, så de blandt andet kan se film på telefonen.

Telia åbnede i december 2010 som det førse af de fire store teleselskaber i Danmark for LTE-nettet, endnu dog kun i de fire store byers indre kerner. Telenor har officielt meddelt, at kalenderen vil vise 2012, før Telenor vil sælge LTE-adgang, mens TDC og »3« også gerne venter, officielt med begrundelsen, at ordentlige mobilmodemer til de bærbare computere endnu ikke er klar.

På verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona midt i februar var det småt med LTE-/4G-udstyr.