Flere ventes sigtet i Bagger-sag

Bagmandspolitiet samler skyts mod mulige medvirkende til Stein Baggers milliardsvindel i tre lande. Bagger selv misbrugte advokats brevpapir til svindel.

Flere personer ventes sigtet i sagen om IT Factory, der ellers hidtil hovedsageligt har drejet sig om Stein Bagger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Meilvang / Scanpix
Flere personer ventes sigtet i den nærmeste fremtid i den omfattende svindelsag, som omgiver den tidligere direktør i IT Factory, Stein Bagger. Samtidig er det nu afsløret, at Stein Bagger misbrugte sin advokats brevpapir til at forfalske kontrakter.

Bagmandspolitiet, som forsøger at rulle Danmarks største erhvervsskandale op, har ifølge Børsen bevidst undladt at afhøre flere personer med kendskab til svindelen, indtil bevismaterialet er tyngende nok. Stein Bagger selv er sigtet for bedrageri for over en milliard kroner.

»Måske er der tale om noget helt selvstændigt. Det har jo med penge at gøre, så der kunne måske blive tale om noget hæleri,« siger politiinspektør Jesper Friedrichsen fra Bagmandspolitiet til avisen.

Bagmandspolitiet har bedt sine kollegaer i Sberige, Norge og USA om hjælp til kulegravningen.

Det svenske bagmandspoliti forventer ifølge B.T. at sigte den nuværende og tidligere leder af firmaet Xiop, Magnus Söderlund og Karl Konas Halvarsson, i løbet af de kommende par uger. Firmaet blev ransaget af svensk politi før jul. I Norge er selskabet A-Vision i søgeren som IT Factory-partner.

Bagmandspolitiet samler nu materiale for at kunne sigte mindst en person i USA for enten medvirken til Baggers svindel eller for selvstændige, kriminelle forhold.

Falske papirer

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten forfalskede Stein Bagger i månederne op til kollapset en købekontrakt og flere juridiske papirer ved at misbruge en digital skabelon fra IT Factorys og Stein Baggers personlige advokat, Michael Zieglers kontor, Plesner.

Papirerne skulle bruges til at overbevise Stein Baggers partner, Allan Vestergaard, om, at IT Factory stod foran et salg, der kunne indbringe dem begge mange hundrede millioner kroner. Allan Vestergaard var manden, der blev slået ned ved sit hjem og dermed satte hele lavinen i gang, der 1. december afslørede Stein Baggers bedrag.

Allan Vestergaard kontaktede nemlig på baggrund af de falske papirer Asger Jensby på det tidspunkt, hvor Stein Bagger stak af fra familie og venner under en forretnings- og privatrejse til Dubai. Af papirerne fremgik, at Jensbys investeringsselskab, JMI Invest, skulle sælge sin andel af IT Factory til Baggers og Vestergaards fælles selskab, Agios United.

Agios United blev i sidste uge erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

IT Factory selv gik konkurs 1. december.