Flere udenrigspassagerer i København i oktober

Den internationale trafik hjælper Københavns Lufthavn fremad, og på trods af et fald på 14,1 pct. på indenrigstrafikken, oplever lufthavnen i oktober en samlet vækst på passagertallet på 2,3 pct.

Det fremgår af oktober måneds trafiktal for Københavns Lufthavn. Lufthavnen havde i oktober 2,1 mio. passagerer, godt hjulpet på vej af en stigning i transfertrafikken på 8,1 pct.

I hele 2012 samlet er den interkontinentale trafik steget med 11,1 pct., og især nordiske, baltiske og polske passagerer bruger Københavns Lufthavn som et springbræt ud i verden. Samlet steg kundesegmenterne med 12,6 pct, skriver Københavns Lufthavn i fondsbørsmeddelelsen.

I 2012 har 19,9 mio. passagerer været igennem Kastrup, hvilket er en stigning på 3 pct. i forhold til samme periode 2011.

- Kigger vi ud i Europa har vi i år haft højere vækst end trafikknudepunkterne i Amsterdam, Paris, London, Bruxelles, Zürich og München. Det betyder, at vi har styrket vores position som knudepunkt, hvilket har stor betydning for tilgængeligheden til og fra Danmark, og dermed for samfundsøkonomien, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør, Københavns Lufthavn.