Flere retssager om dyretransporter

Lange transporter af dyr til udlandet er kun en del af kødproducenternes problemer. Mange retssager handler om uforsvarlig transport til slagterier i Danmark.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Efter en forstærket fokus på dyretransporter i 2003 og en fordobling af straframmen for uforsvarlig transport af dyr i 2007 er de danske retssale i dag fyldt med sager mod landmænd, vognmænd og chauffører, der efter anklagemyndighedens opfattelse forsynder sig mod dyrevelfærden.

Og sagerne handler langtfra kun om transport af danske avlsdyr eller dyr til slagtning i udlandet.

Torsdag startede endnu en retssag i Århus, hvor to landmænd, en vognmand og to chauffører fra Østjylland er tiltalt for at have sendt syge dyr til slagtning på Danish Crowns kæmpe slagteri i Horsens.

Forsvarer for de tiltalte i Århus, advokat Uffe Baller, oplyser til Ritzau, at han alene har omkring 100 lignende, verserende sager.

Normalt kræver anklagemyndigheden bøder på mellem 5000 og 15.000 kroner. I meget sjældne tilfælde bliver en landmand fradømt retten til at passe dyr.

Hverken Fødevarestyrelsen, Danish Crown eller Danish Meat Association har statistik over, hvor mange sager, der verserer.

Ritzau