Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

I debatten om at få seniorer til at arbejde længere bør iværksættervejen italesættes mere, mener Lederne.

Ifølge en undersøgelse fra interesseorganisationen Lederne springer flere seniorer ud som iværksættere. De er samtidig dygtige til hurtigt at skabe omsætning med foretagendet. (Arkivfoto) Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. Et stigende antal seniorer vælger at gå iværksættervejen.

Det viser en undersøgelse foretaget af Lederne, der er interesseorganisation for ledere og andre betroede medarbejdere.

Opgørelsen bygger på tal fra Danmarks Statistik.

Undersøgelsen viser, at 2594 personer over 55 år startede deres eget firma i 2017. Dermed udgjorde de 14,4 procent af alle nystartede virksomheder.

Det er en stigning i forhold til 2014, hvor 2212 virksomheder blev stiftet af folk over 55 år. Det svarede til 13 procent af alle nye firmaer.

»Det store antal iværksættere lidt oppe i alderen afspejler, at vi er aktive i flere år end tidligere. Det er meget glædeligt, at et stigende antal danskere i de lidt ældre aldersgrupper har mod på at starte for sig selv«, siger Henrik Bach Mortensen, direktør i Lederne, i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at når seniorerne starter deres egen virksomhed, så har de gennemsnitligt efter fem år en omsætning på 3,9 millioner kroner.

Det er ret højt sammenlignet med andre aldersgrupper, der starter virksomhed.

Generelt er seniorer også dygtige iværksættere, mener Henrik Bach Mortensen. Muligheden for at springe ud som iværksætter bør derfor italesættes mere, lyder det.

»Når man debatterer, hvordan man kan få danskerne til at arbejde flere år, handler det mest om traditionel beskæftigelse. Muligheden for at blive iværksætter hører man ikke så meget om.«

»Derfor er det vigtigt også at tænke et arbejdsliv som selvstændig ind i for eksempel indsatsen for at få ledige seniorer i job«, siger Henrik Bach Mortensen.

/ritzau/