Flere mindre banker er i strid modvind

Fem danske småbanker står svagere end f. eks. Roskilde Bank og Amagerbanken, før de kollapsede.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

19 danske banker og sparekasser er så pressede økonomisk, at både kunder og investorer bør holde særdeles vågent øje med dem.

Det viser en omfattende analyse af 99 pengeinstitutter, som analysefirmaet Niro Invest har foretaget på baggrund af bankernes regnskabstal for 2010, skriver dagbladet Børsen.

Fem af bankerne, Sparekassen Farsø, Basisbank, Max Bank, Aarhus Lokalbank og Fjordbank Mors, klarer sig endda dårligere end eksempelvis krakkede banker som EBH Bank, Roskilde Bank og Amagerbanken gjorde i årene op til deres sammenbrud.

- Der vil være store krav til de dårligst placerede pengeinstitutter i de kommende år, for at de kan klare sig igennem de vanskeligheder, de befinder sig i, siger analytiker Nicholas Rohde fra Niro Invest til Børsen.

Værst ser det ud for Fjordbank Mors, som ligger lavest i analysen med et risikoindeks på 572.

Til sammenligning havde de fire krakkede banker, Løkken Sparekasse, EBH Bank, Roskilde Bank og Gudme Raaschou Bank et gennemsnitligt risikoindeks i 2006 på 506,3.

Færøske Eik Banki, Eik Bank Danmark og Amagerbanken havde et gennemsnitindeks i 2008 på 489,2, før de krakkede.

- Generelt peger analysen dog på, at de fleste pengeinstitutter har forbedret deres risikoprofil fra 2009 til 2010, siger Nicholas Rohde til Børsen.

I toppen af analysen ligger en række andre mindre pengeinstitutter. Førstepladsen indtages af Rønde og Omegns Sparekasse, mens Langå Sparekasse, Vinderup Bank, Svendborg Sparekasse og Ringkjøbing Landbobank følger lige efter.

/ritzau/

INFOshop: Små banker er bedst under finanskrisen