Flere ledige kontorejendomme i København

Antallet af ledige kontorkvadratmeter er igen stigende i København. Men det skyldes i høj grad, at der nybygges endnu hurtigere end der nyudlejes.

Foto: Nikolai Linares. Der bygges i stor i visse dele af København, blandt andet i Nordhavn. Til gengæld står mange kontorbygninger tomme.
Læs mere
Fold sammen

Antallet af ledige kontorkvadratmeter er igen stigende i København. Men det skyldes i høj grad, at der nybygges endnu hurtigere end der nyudlejes. Ledighedsprocenten inden for kontor er stigende, viser tal for 2. kvartal fra Dansk Ejendomsmæglerforenings erhvervsportal Oline.dk.

Antallet af ledige kontorkvadratmeter viser et betydeligt hop for København fra 524.000 kvm. til 539.000 kvm, og dermed var der ved indgangen til juli næsten lige så meget ledigt kontorareal i København som for et år siden – efter en periode med bedring. Det svarer til en ledighedsprocent på 9,2. 

Stigningen skyldes især en betydelig tilgang af nye kontorarealer. Ifølge økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening har der fra andet til tredje kvartal været tale om en stigning på omkring 40.000 kvm. i kontorarealer.

»Helt konkret er det Dansk Industris ejendom på Rådhuspladsen, der nu igen indgår i opgørelsen efter, at den store ombygning blev færdig, og det drejer sig om de 40.000 kvm.,« siger markedsanalytiker Robin Rich fra CBR Ellis.

For den resterende del af året kommer der ifølge Robin Rich ikke nytilgang af betydning, men for de kommende år ligger der en række store projekter, som vil øge mængden af kontorkvadratmeter i København og omegn ganske meget.

Læs mere på Økonomisk Ugebrev.