Flere jobannoncer trods gældskrise

Den økonomiske ballade i Europa har ikke ramt det danske marked for jobannoncer, som steg en anelse i januar.

Foto: Carl Redhead

Den europæiske gældskrise er ikke blevet mindre af, at 2011 er blevet til 2012, men det kan ikke aflæses i mængden af danske jobannoncer.

Ifølge Jobindex, der er Danmarks største portal for jobannoncer, var der således lidt flere job i udbud i januar i forhold til samme måned sidste år.

- Indtil videre har krisen ikke haft den store effekt. Virksomhederne holder et vågent øje med, hvad der sker, men de genbesætter stadig de stillinger, der bliver ledige, konstaterer Kaare Danielsen, administrerende direktør hos Jobindex.

- Udviklingen har været forbløffende stabil, og det har den været hele efteråret. Hvis man læser aviser, kan man godt blive rigtig nervøs, men vi har altså ikke set nogen effekt, tilføjer han.

Kaare Danielsen påpeger, at jobmarkedet ikke tog samme optur i starten af sidste år, som aktiemarkedet gjorde.

- Jobmarkedet er aldrig rigtig kommet op at flyve, og derfor er der heller ikke så langt at falde, hvis økonomien skulle blive forværret, konstaterer direktøren.

Lige nu er det især industrivirksomheder, der eksporterer til lande uden for det gældsplagede Europa, som søger nye medarbejdere.

Også den offentlige sektor virker til at have bevæget sig forbi nedskæringer og ansættelsesstop og tilbage med et mere normalt rekrutteringsniveau.

- Vi forventer, at 2012 kommer til at ligne 2011 meget. Markedet har været meget stabilt de seneste tre år, og det forventer vi også, det vil være i år, forudser Kaare Danielsen.

Han vil dog ikke afvise, at gældskrisen kan få betydning, hvis situationen forværres.

- Gældskrisen vil bestemt få betydning, hvis den materialiserer sig. Men det virker som, at aktiemarkedet tror på, at politikerne vil finde en løsning, og derfor tror virksomhederne også på det, konstaterer direktøren.