Flere i kamp mod multimedieskatten

Skatten på at tage sin PC eller mobiltelefon med hjem fra arbejde må væk nu, hvor flertallet er borte, mener de danske sælgere. Det kan nemlig samtidig mindske trafikken på vejene.

3.000 kroner om året bliver man beskattet af, hvis man tager sin arbejds-PC eller -mobiltelefon med hjem. Men nu er flertallet bag multimedieskatten borte. Arkivfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af danskere efterlader den bærbare PC på arbejdspladsen, låser den ind i skabet sammen med mobiltelefonen og tager derefter hjem, selv om det både gør det umuligt lige at bistå med en opgave hjemmefra og samtidig sender unødvendigt mange ud på landevejene til skade for miljøet. Derfor bør Folketinget slå til nu og afskaffe den såkaldte multimedieskat på 3.000 kroner om året for alle, der har arbejdsgiverbetalt PC og/eller mobiltelefon, nu hvor det politiske flertal bag skatten er væk.

Mindre trafik på vejene

»Det er lidt underligt, at vi stadig lever i industritidens samfund, hvor man skal finde skatteobjekter. Danmark er så langt bagefter, hvad angår teknologi og den praktiske måde at bruge den på. Derfor undrer det, at man indførte en skat på arbejdsredskaber, som faktisk kunne skabe mindre trafik på vejene og mere fleksibilitet i arbejdslivet,« siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand for sælgernes organisation Business Danmark til Business.dk. Han tager nu fornyet kontakt til politikerne for at få multimedieskatten afskaffet, ganske som også IT-brancheforeningen IT-Branchen, der repræsenterer 90 procent af IT-virksomhederne i Danmark, har gjort det. »På mange arbejdspladser - hospitaler, forsvaret m.fl., hvor PCer er et naturligt arbejdsredskab - har man fravalgt PCen, og det giver bøvl. Det er et underligt signal at beskatte udstyr, når vi lever i et højteknologisk vidensamfund,« siger Jens Neustrup Simonsen. Hans egen kone arbejder på Aalborg Sygehus, hvor over halvdelen af medarbejderne har sagt fra.

Videokonferencer er fabelagtige

Multimedieskatten er på 3.000 kroner årligt, hvilket svarer til 1.500 kroner efter skat, hvis arbejdsgiveren stiller en PC og/eller en mobiltelefon til rådighed. Skatten blev i øvrigt indført præcis samme dag, som VK-regeringen fremlagde en plan for at gøre Danmark til et højhastighedsland. »Alt med Skype og videokonferencer gør jobbet lettere og skaber væsentligt mindre trafik på landevejene. Alle PCer er nu født med en linse, så man kan tale sammen. Det er genialt i en tid, hvor vi ved, at naturressourcerne bliver færre og færre. Det gælder om at få så lidt trafik som muligt ud på vejen. Videokonferencer er et fabelagtigt instrument til at imødegå dette - og så sparer det en masse tid ikke at skulle tage frem og tilbage,« understreger Jens Neustrup Simonsen.

INFOshop: Det mener danskerne om 24-årsreglen