Flere har mod på at stifte virksomhed

I forbindelse med startskuddet på Vækst- og Ivæksætterugen har Erhvervsstyrelsen gjort regnestykket op. Antallet af nye virksomheder stiger på ny.

Her ses en evenet til en tidligere iværksætteruge, hvor Fab Labb i København åbnede dørene, så gæster kunne se, vhrodan man kan bruge 3D-printere til at lave prototyper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke voldsomme vækstrater, men antallet af nystiftede virksomheder stiger. Det viser en frisk opgørelse fra Erhvervsstyrelsen, der i forbindelse med startskuddet på den danske og internationale Vækst- og Iværksætteruge har talt CVR-registreringerne op.

Opgørelsen viser, at på ét år er antallet af virksomheder, der har ladet sig CVR-registrere sig, steget med seks procent. Dermed er udviklingen fra sidste år fortsat, og den bølgedal i registreringerne, der viste sig efter det globale finansielle kollaps i 2008, er ved at være fortid. Der er dog et stykke vej til samme antal registreringer, der eksisterede forud for krisen, men det er alligevel godt nyt i Erhvervsstyrelsens direktørs optik.

»Det er rigtig positivt, at antallet af nye virksomheder fortsat stiger i Danmark. Det er en klar indikator på, at iværksætterlysten er ved at vende tilbage i Danmark. Samtidig ser vi klare tegn på, at kvaliteten og tyngden af de virksomheder, der bliver startet, også stiger,« siger styrelsens direktør Anders Hoffmann i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Det er helt afgørende, da det ikke kun er mængden af virksomheder, men også kvaliteten, der skal sikre os flere arbejdspladser på sigt.«

Undersøgelsen viser tillige, at både de unge under 25 år og de lidt ældre, over 55 år, øger deres andel i virksomhedsstiftelserne. Det mener Anders Hoffmann også er positive tegn.

»Det er interessant, hvordan sammensætningen af de nye virksomhedsejere har ændret sig. Det tyder på, at de unge og ældre, som historisk ikke har fyldt så meget blandt virksomhedsejerne, har fået øje på fordelene ved at starte egen virksomhed,« siger han og tilføjer:

»Det er netop den udvikling, som Danmarks Vækst- og Iværksætteruge gerne vil understøtte og skubbe på.«

Vækst- og Iværksætterugen er et internationalt koncept, der finder sted i 138 lande og hvert år i uge 47. Herhjemme bliver ugen markedet gennem flere end 200 arrangementer på landsbasis, der både skal give iværksættere inspiration og give potentielle iværksættere blod på tanden.