Flere erstatninssager kan havne hos Siemens og Vestas

Vestas og Siemens Wind Power risikerer at få flere erstatningssager, efter Siemens torsdag blev dømt til at betale erstatning til tre tidligere medarbejdere, der er blevet syge af at arbejde på fabrikken i Aalborg. Det skriver dagbladet Børsen.

Vestas og Siemens Wind Power risikerer at få flere erstatningssager. (Foto: Malte Kristiansen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR har gennem de seneste uger afsløret, at der er blevet indrapporteret mindst 174 arbejdsskadesager hos Siemens Wind Power og Vestas. Det har fået 3F, der har ført retssagen mod Siemens, til at opfordre alle medlemmer, der er blevet syge, til at tage kontakt til fagforeningen.

»Så vil vi se på hver sag individuelt og vurdere, om den netop afsagte dom kan bruges til at løfte eventuelt nye sager. Hvis det er tilfældet, så er det klart, at vi vil rejse flere sager mod både Vestas og Siemens Wind Power,« siger Ulla Sørensen, ansvarlig for 3F's arbejdsmiljøpolitiske arbejde, til dagbladet Børsen.

Blandt de 174 arbejdsskadesager findes der eksempler på medarbejdere, der er blevet syge med astma og eksem efter de har været udsat for det farlige kemiske stof epoxy.

De tre tidligere medarbejdere har tilsammen fået 897.403 kr. i erstatning med begrundelsen, at arbejdet "ikke har været planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt".

Siemens Wind Power ikke har ikke ønsket at udtale sig om sagen til dagbladet Børsen.