Flere Cimber Sterling-stumper er solgt

Det krakkede flyselskab er i fuld gang med at blive ophugget. Skyways har sat sig på Cimbers vedligeholdelsescenter i Sønderborg.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det svenske flyselskab Skyways køber det krakkede Cimber Sterlings vedligeholdelsescenter i Sønderborg. Det står klart onsdag formiddag, hvor det samtidig er kommet frem, at SAS i samarbejde med et nystiftet selskab ved navn Cimber A/S fortsat vil holde fire ATR-fly i luften på en stribe SAS-ruter.

Dermed begynder der at tegne sig et billede af, hvad der sker med Cimber Sterlings aktiver, to uger efter flyselskabet måtte indgive en konkursbegæring mod sig selv.

Personerne bag Cimber A/S, der til forveksling ligner holdet bag det oprindelige Cimber, før det fusionerde med Sterling, har ind til videre reddet fire fly og 114 arbejdspladser. De håber dog at kunne sætte sig på endnu mere af konkursboet - nærmere betegnet endnu tre ATR-fly og 65 medarbejdere, skriver branchesitet Check-in.dk.

Svenske Skyways er ejet af den ukrainske milliardær Igor Kolomoysky - selvsamme ukrainer, der sad med aktiemajoriteten i Cimber Sterling.

Der er stadig seks ATR-fly, syv CRJ200-fly og fire Boeing 737-fly tilbage i boet, som der ikke er fundet en køber til. Lykkedes det ikke, vil det alene koste i omegnen af 300 arbejdspladser, som det ser ud nu.