Flere butikker sikrer Normal største overskud nogensinde

Normal har over flere år åbnet en del butikker i Danmark. Flere er på vej.

Arkivfoto: Supermarkedskæden Normal har over flere år åbnet en del butikker i Danmark, og flere er på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Åbningen af flere butikker har været med til at give detailkæden Normal den største omsætning nogensinde på det danske marked.

Dertil har den rekordhøje omsætning hjulpet til med, at kæden i Danmark har tjent 158 millioner kroner efter skat. Det er ligeledes det højeste nogensinde.

Det fremgår af Normals seneste årsregnskab, der løb til udgangen af juli.

Siden Normal opstod i 2013, er antallet af butikker vokset støt på det danske marked. I dag har selskabet i omegnen af 90 butikker i Danmark og en del i udlandet.

Butikkerne sælger alt fra shampoo til tandbørster og håndsprit.

De efterhånden mange butikker i Danmark har i det seneste regnskabsår sikret Normal en omsætning på 2,3 milliarder kroner.

I et interview med Børsen fortæller Torben Mouritsen, der er stifter og administrerende direktør i Normal, at der er planer om at åbne endnu flere butikker i Danmark.

»Vi kommer til at skrue tempoet op igen. Vi har et par og 90 butikker i Danmark nu, og vi tror på, at der kan ligge mellem 30 og 50 mere.«

»Vi kan se, at den vækst, vi har i vores butikker, berettiger det, og der er grænser for, hvor mange mennesker vi kan få igennem vores eksisterende butikker,« siger Torben Mouritsen til Børsen.

Foruden de danske butikker har Normal butikker i Norge, Sverige, Frankrig og Holland.

Hvis de udenlandske butikker tælles med, har Normal sidste år haft en samlet omsætning på 2,9 milliarder kroner. Det oplyser Torben Mouritsen til avisen.

/ritzau/