Flere biler fik nummerplader i maj - andelen af SUV'er er størst

Bilsalget i maj steg både i forhold til samme periode sidste år, ligesom der også blev indregistreret flere biler i forhold til måneden før. SUV'er sidder på den største andel i årets første fem måneder.

Bilsalget i maj steg både i forhold til samme periode sidste år, ligesom der også blev indregistreret flere biler i forhold til måneden før. SUV'er sidder på den største andel i årets første fem måneder.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det fremgår af en pressemeddelelse fra De Danske Bilimportører.

I maj fik 22.541 biler nummerplader og kørte ud på vejene. Det er en marginal stigning fra maj 2017, hvor 22.300 biler kørte ud på vejene. Målt mod april steg salget 20 pct.

Gunni Mikkelsen, der er direktør i De Danske Bilimportører, vurderer, at bilsalget har taget fart, og at der er hentet en god portion af det efterslæb, der ellers har præget årets første måneder.

»Vi konstaterer, at danskerne igen har stor lyst til at købe ny bil, og den generelle forbrugertillid er støt stigende. Det kan vi naturligvis kun være glade for og vi har da også positive forventninger til de kommende sommermåneder,« siger Gunni Mikkelsen.

I de første fem måneder af 2018 ligger bilsalget en lille smule under samme periode sidste år. I perioden blev der solgt 98.216 nye biler mod 99.832 biler i samme periode sidste år.

Tendensen i segmentfordelingen er den samme som tidligere på året, hvor der bliver solgt færre af de mindre biler, en forholdsvis flad udvikling i mellemsegmentet og en stor stigning i SUV'er. Danskerne anskaffer sig altså større biler, oplyser De Danske Bilimportører.

I segmentfordelingen noterer segmentet »SUV« sig for 26,7 pct. af salget fra januar til maj, mens segmentet »lille« biler har en andel på 26,1.