Flere banker mistænkes for aktiefusk

Flere banker mistænkes for at have fiflet med aktiekurser. Efter politianmeldelser af to banker er Finanstilsynet i gang med en efterforskning.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet frygter, at flere banker har været involveret i den aktiefusk, der fredag ledte til politianmeldelse af EBH Bank og Dexia Bank. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten på sin erhvervsside epn.dk.

Tilsynet mistænker flere banker for at have været med i et netværk, der stod bag manipulation med prisen på forskellige bankaktier.

- Det er helt sikkert, at der kommer mere. Hvor meget mere er umuligt at sige lige nu, siger Finanstilsynets vicedirektør Jule Galbo til epn.dk.

Finanstilsynet har politianmeldt EBH Bank og EBH-Fonden for kursmanipulation af bankens aktier i perioden op til bankens sammenbrud i efteråret 2008. Samtidig er Dexia Bank Danmark anmeldt for at have deltaget i kursmanipulationen. Og tilsynets mistanke stopper altså ikke ved de banker alene.

- Vi har en generel efterforskning i gang af alle, der har handlet aktier med EBH i den pågældende periode. Der er ganske meget at gennemtrawle, da mængden af handler er meget stor, siger Julie Galbo, der ikke vil oplyse, hvilke banker og personer der efterforskes.

Finanstilsynet er også fortsat i gang med at vurdere, om der skal ske politianmeldelse af personer i forbindelse med sammenbruddet i EBH Bank.

Tilsynet mener, at bankerne har stået bag støtteopkøb for 300 millioner kroner alene med det formål at holde kursen på ebh-aktien kunstigt oppe igennem 2008, skriver epn.dk.

/ritzau/