Flere advokatfirmaer vil sagsøge DR og Skat om licens

Mandag annoncerede advokatfirmaet Plesner, at det er parat til at stille sig i spidsen for et muligt søgsmål mod DR og Skat. Nu melder endnu to advokatfirmaer sig på banen i konkurrence med Plesner om de 2,4 mio. danske husstande, der ifølge momseksperter uretmæssigt opkræves moms af licensen.

Foto: Erik Refner.
Læs mere
Fold sammen

Tre advokatfirmaer konkurrerer nu om at hverve danske licensbetalere til et søgsmål mod DR og Skat. Mandag lancerede Plesner hjemmesiden licensmoms.dk, hvor interesserede kan melde sig, og nu har yderligere to advokatfirmaer taget lignende initiativer.

DLA Piper Denmark, det tidligere Lett Advokatfirma, har rejst krav mod DR om tilbagebetaling af op til 3,6 mia. kr. og har etableret foreningen Kræv Licensmoms Tilbage, som utilfredse licensbetalere kan melde sig ind i for at forsøge at få den opkrævede moms tilbage, fremgår det af advokatfirmaets hjemmeside.

»Ender Danmarks Radio med at måtte betale den ulovligt opkrævede moms tilbage, vil de licensbetalerne, som sammen med Foreningen har gjort deres krav gældende over for Danmarks Radio få op til 3,6 mia. kr. retur, svarende til den ulovligt opkrævede moms 3 år tilbage. Den enkelte licensbetaler vil få ca. 1.500 kr. tilbage,« skriver DLA Piper Denmark.

Foreningen har ifølge hjemmesiden anmodet om fri proces til det forestående gruppesøgsmål.

Ifølge webmediet Finans varsler også det aarhusianske advokatkontor Bachmann/Partners, at et krav vil blive sendt tirsdag eftermiddag mod DR og Skat på vegne af en ligeledes nystiftet forening, LicensRetur.nu.

Plesner, som først var på banen med en føler blandt danske licensmodtagere om et muligt søgsmål, hilser konkurrencen velkommen.

»Vi er glade for, at vi har været med til at inspirere andre til at skabe interesse om den principielle sag. Det væsentlige er, at vi får prøvet spørgsmålet af,« siger Tom Kári Kristjánsson, managing partner i Plesner.

Baggrunden for, at momseksperter og advokatfirmaer mener, at DR uretmæssigt opkræver licens, er en EU-dom fra 2016, som afgjorde, at den tjekkiske radiolicens ikke er omfattet af momsreglerne og derfor heller ikke kunne momsbelægges.