Flæskestegen er reddet

Produktionen af flæskestege kører igen, efter Fødevarestyrelsens tilsynsteknikere er vendt tilbage til arbejdet.

Foto: Bax Lindhardt
Julen er reddet - også i år kan der komme gris på tallerkenerne den 24. december. En strejke truede ellers flæskestegen i at nå frem til julebordene, men krisen er afblæst, fortæller Anne Willemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown.

- De statsansatte tilsynsteknikere har holdt møde her til morgen, og langt de fleste steder i landet har man besluttet at gå i arbejde igen. Derfor arbejdes der nu på fuld tryk på vores slagterier, siger hun.

Teknikerne er ansat i Fødevarestyrelsen, og her havde man besluttet at opsige nogle lokalaftaler. Det fik medarbejderne til at nedlægge arbejdet mandagKun et enkelt sted har teknikerne ikke endeligt besluttet sig for at gå tilbage i arbejde tirsdag morgen, siger Anne Willemoes.

- Så det bliver også jul i år. Også for Danish Crowns medarbejdere, og jeg tør vist godt sige, at det bliver en jul, man kommer til at glæde sig endnu mere til, for de har virkelig kæmpet den sidste uge, siger hun.

Mandag, der normalt er årets travleste dag, måtte Danish Crown slagterierne nøjes med at slagte omkring halvdelen af de planlagte svin på grund af strejken.

Det betød, at mere end 10.000 grise var strandet på landevejene, for når en gris først er sendt af sted til slagtning, må den af hensyn til fødevaresikkerheden ikke sendes tilbage i stalden.

- Sidst på eftermiddagen havde vi styr på situationen. Vi fandt frem til nedlagte stalde, som vi fik gjort klar, så grisene kunne overnatte der, siger Anne Willemoes.

- Og de vognmænd, der oplevede ventetid med at komme af med deres grise, de fik klar besked på, at det var deres ansvar at holde grisene med foder og vand og at dyrene havde det varmt nok, siger hun.

/ritzau/