Fladskærmen er faldet til normalpris

Priserne på fladskærme, hvad enten det er plasma eller navnligt LCD, ligger nu helt på linje med, hvad et billedrørs standard-TV kostede, da det var den gængse vare.

For fem år siden kostede et 28 tommer billedrørs stuealter i gennemsnitligt design og kvalitet omkring 6.000 kroner. Den pris er et 32 tommer fladskærms-TV, der er standard-TVet i dag, nu nået ned på - og dermed kan man erklære det teknologiske skift fra billedrør til fladskærm for overstået.

Alle teknologiske skift - fra båndoptager til CD, fra VHS-video til DVD og her på TV-området - har betydet voldsomme priser på de nye standarder i starten, indtil man er sikker på fremtidens standarder. Herefter falder priserne kraftigt.

"Vi har set kraftige fald i priserne de sidste måneder, og fladskærme koster nu det samme som billedrørs-TV, da de var normale. Vi mener, at priserne nok vil stabilisere sig en tid, da man har nået det maksimale niveau for storproduktion af fladskærme, og fordi komponentpriserne ligger rimeligt stabilt," siger Allan Bugge, direktør for BDM, Brancheforeningen Digitale Medier.

Han fortæller om en ti procents salgsstigning i år, uden at det har bidraget med en krone til TV-forhandlerne, for priserne er faldet med mindst samme procentsats.