Fjordbank Mors bliver skraldespands-bank

Fjordbank Mors A/S har indgået aftale med Finansiel Stabilitet om afvikling. Cirka 450 kunder mister penge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De cirka 73.000 kunder i Fjordbank Mors må fremover se deres bank blive styret af statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet. Fjordbank Mors har nemlig indgået en aftale om afvikling efter bankpakke III, oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Banken åbner igen mandag morgen, og kunder med under 750.000 kroner stående på bankbogen, kan ånde lettet op. De vil nemlig ikke blive berørt og kan hæve penge og hente valuta til ferien, som planlagt. Også særlige indlån som pensionsopsparinger og børneopsparinger bliver fuldt dækket.

Men ikke alle går fri fra krakket. Det lykkedes nemlig ikke at finde en løsning for de cirka 450 kunder, som har mere end 750.000 kroner stående i banken. De vil snarest muligt modtage en samlet kontooversigt.

Aktionærerne prøvede tidligere søndag at købe Fjordbank Mors, men formåede kun at samle 200 millioner kroner, hvilket ikke var nok til at redde banken. Og en opfordring til Spar Nord om at være med i overtagelsen af banken blev heller ikke til noget.

Økonomi- og Erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), kalder Fjordbank Mors' situation "kedelig". Han er ligeledes ærgerlig over, at det ikke lykkedes at finde en løsning for de kunder med mere end 750.000 kroner i banken.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at sektoren, efter at have kigget lidt nærmere i bankens bøger, alligevel ikke har fundet det muligt ekstraordinært at finde en sektorløsning, der ville dække de indskydere og ejere af seniorgæld, siger ministeren.

Han tilføjer, at der arbejdes for et hurtigt udbud af så stor en del af Fjordbank Mors som muligt. Sparekassen Kronjylland har allerede overtaget bankens 11.000 kunder i Aarhus. En aftale som har været undervejs før det viste sig, at banken måtte gå konkurs.

Ligesom alle de almindelige bankkunder i Fjordbank Mors fortsat kan bruge banken som før, så beholder bankens ansatte deres job.

/ritzau/