Fjerritslevs Gordon Gekko

Finn Strier Poulsen, tidligere direktør for EBH Bank, er tiltalt for kursmanipulation sammen med Sparekassen Himmerlands tidligere chef.

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Christian Jacobsen

»Jeg er bundulykkelig over, hvad der er sket, og kan kun udtale min dybe beklagelse over for bankens aktionærer og lokalsamfundet, som har lidt så store tab,« sagde Finn Strier Poulsen til Nordjyske i november. Men så heller ikke meget mere. Trods tiltale for kursmanipulation, erstatningssag for flere hundrede millioner kroner og flere sager om økonomisk kriminalitet under efterforskning, har den tidligere bankdirektør ikke haft trang til at forklare sig yderligere.Finn Strier Poulsen kender stadig folk, der vil lege med ham. Gecco-partnerne er dels hans søn, Anders Strier Poulsen, dels forretningsmanden Niels Martin Nielsen, som Finn Strier Poulsen indtil for nylig har ejet en dyr lejlighed i Hellerup sammen med, og som er direktør for Kimini Holding. Tredje partner er Thisted-erhvervsmanden, Francois Grimal, der er direktør for trappeproducenten Dolle A/S og sommerhusudlejningsfirmaet FG ApS, som begge er forholdsvis velbeslåede. Femte mand er Kim Michael Nielsen, som driver IT-konsulentfirmaet Venzo, hvor Finn Strier Poulsen en kort periode sad i bestyrelsen. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvad Gecco Partner beskæftiger sig med.

Et fingerpeg om hans selvopfattelse findes måske i navnet på det nye selskab, som han sammen med flere partnere stiftede sidste forår. Gecco Partners, hedder firmaet. OK, den rå filmkapitalist Gordon Gekko fra Wall Street i Michael Douglas’ skikkelse staves med »k« og ikke »c« men associationen er stærk. Om Finn Strier Poulsen ligesom Gordon Gekko tager en mulig fængselsstraf og senere fandenivoldsk vender tilbage for at begynde på ny med sine Gecco-partnere, må tiden vise.

I går startede en central retssag i EBH-komplekset ved Retten i Hjørring, hvor Finn Strier Poulsen nægtede sig skyldig i grov kursmanipulation ligesom forhenværende bankdirektør i Sparekassen Himmerland, Svend Jørgensen. Men Bagmandspolitiet mener, at kursen på aktierne i Sparekassen Himmerland i en periode i 2008 blev holdt kunstigt oppe efter aftale mellem de to, og fremlagde i går flere afslørende telefonsamtaler i retten.

Strier Poulsens partnere

Kort efter sin fratræden som bankdirektør var Finn Strier Poulsen i en periode direktør og konsulent for en kriseramt møbelfabrik NJA Møbler i Thisted. I dag er virksomheden gået konkurs, og i foråret 2012 gik Finn Strier Poulsen i landflygtighed fra Nordjylland. Siden marts har han haft adresse i Helsingør, hvor han bor til leje i en strandvejsvilla i anden række til vandet. Finn Strier Poulsen står fortsat som ejer af sin gamle villa på Tennisvej i Fjerritslev. Det var her, bankdirektøren angiveligt gav sin tandlægenabo et aktietip over hækken, som siden bragte ham i politiets søgelys ligesom andre Fjerritslev-borgere.

Ved fyringen af Finn Trier Poulsen fra EBH lavede bestyrelsen med formand Egon Korsbæk i spidsen en aftale, der sikrede Finn Strier 42 mio. kr. frem til pensionstiden. Egon Korsbøl satte stor pris på sin direktør:

»Du har været ved roret i banken i knap 20 år. Gennem tiden har du stået for mange genistreger, der er blevet til succes for både bank og Han Herred,« sagde bestyrelsesformanden ved Finn Striers 50 års fødselsdag i 2007. Bankens nye bestyrelsesformand Jørn Astrup Hansen, som blev indsat af Finansiel Stabilitet, var mindre begejstret. Han nægtede at følge aftalen, og Finn Strier Poulsen har siden anlagt voldgiftssag med krav om 23 millioner kroner.B