Fjernservice fra distancen

Fjernservice. Konica Minolta lancerede i efteråret en løsning, der understregede koncernens målsætning om at være stærk på servicedelen. Costumer Service Remote Care hedder tiltaget, som løst kan oversættes til kundeservice fra distancen.

Løsningen tager udgangspunkt i, at kunden skal have minimalt bøvl med printeren. Det vil sige, at overvågningen bliver outsourcet.

Der oprettes nemlig en forbindelse fra printeren ud til Konica Minoltas servicefolk, der på den måde holder øje med printerens tilstand og status.

Løsningen kommer ifølge service- og salgsdirektør Henning Knudsen som standard med alle nye printere.

Den kan indstilles på forskellige måder, så man som kunde selv bestemmer i hvor høj grad, man ønsker at involvere sig i vedligeholdelsen af printeren.

Er der tale om mangel på toner, vil det være en opgave, som kunden selv vil tage sig af.

Kom problemet i forkøbetEn udvalgt administrator vil i den forbindelse modtage en mail, når det er ved at være tid til at skifte tonerne.

Det vil sige, at man kan komme den handling i forkøbet, før printeren er løbet tør.

- Det handler jo i bund og grund om, at printeren skal blive ved med at køre. Der må ikke være unødvendige stop, som spilder de ansattes tid, forklarer Henning Knudsen.

Er opgaverne mere omfattende end blot at skifte tonere, bliver en mail sendt til Konica Minoltas service management-hold, og det vil derefter troppe op hos den pågældende virksomhed ofte uden virksomheden har lagt mærke til, at der er noget galt.

Der er visse funktioner i en printer, som bliver slidt over tid og kræver at blive skiftet i ny og næ. Her kan printeren forudindstilles til at sende en mail til Konca Minoltas folk. Det sker, når printeren har udskrevet et specifikt antal sider. Derefter dukker servicemedarbejderne op for at skifte den del af printeren ofte uden virksomheden er indblandet. Det bliver bare gjort.