Fjernøsten hjælper Norden til rekordfremgang

Høj aktivitet i Indien og Kina hjælper rederiet Norden til topresultat for halvåret og opjustering af forventninger - udsigt til at komme i C20-indekset.

Der er udsigt til et milliardoverskud i rederiet Norden i år efter et halvår med stormende medvinde især på grund af de svulmende økonmier i Indien og i Kina.

Halvåret bød på et overskud på 285 millioner dollar, som er det højeste halvårsresultat i rederiets historie.

Yderligere er udsigterne så gode, at rederiet nu forudser en tredoblig af 2006-resultatet i år, så det ender i omegnen af tre milliarder kr.

"Fremgangen er drevet af en fortsat god vækst i verdensøkonomien, og Indien og Kina trækker fortsat det helt store læs inden for tørlast. Vi har haft flaskehalsproblemer i havne i Australien, hvor problemerne dog er blevet mindre. Til gengæld er der så komme flaskehalse andre steder," forklarer Nordens direktør Carsten Mortensen til RB-Børsen. Nordens speciale er tørlast som jernmalm og kul til og fra Kina.

Til yderligere at hjælpe halvårsresultatet på vej har rederiet i halvåret haft et overskud på salg af fem skibe på 115 dollar, mens finansielle instrumenter har givet et underskud på otte millioner dollar - ikke nok til at slå skår i glæden hos Carsten Mortensen.

"Det har på alle måder været et godt halvår, og samtidig ser det ud til, at vi er på vej ind i C20-indekset," siger Carsten Mortensen.

Rederiets flåde er siden årsskiftet øget fra 153 til 191 skibe, og antallet af skibe til levering er samtidig øget fra 67 til 92 skibe.