Firstfarms er fortsat presset af lave mælkepriser

Mens Arla er klar til at producere mælk med brus, er det et noget fladt regnskab for andet kvartal, som Firstfarms fremlægger tirsdag. Selskabet, der investerer i landbrug og jord i Østeuropa, har godt nok svunget sparekniven, men er fortsat presset af lave mælkepriser. Det fremgår af Firstfarms regnskab for april, maj og juni.

Det er et noget fladt regnskab for andet kvartal, som Firstfarms fremlægger tirsdag. Selskabet, der investerer i landbrug og jord i Østeuropa, har godt nok svunget sparekniven, men er fortsat presset af lave mælkepriser.  (Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Omsætningen faldt til 13,4 mio. kr. i årets andet kvartal fra 15,3 mio. kr. i den tilsvarende periode året før, ligesom selskabet måtte notere et underskud på 243.000 kr. mod et minus på 149.000 kr. i samme kvartal 2015. På halvårsbasis er Firstfarms bundlinje gledet til minus 1,6 mio. kr. fra et overskud på 540.000 kr.

Regnskabet er ifølge Firstfarms "væsentligt påvirket af den lave mælkepris", som dog "delvis er kompenseret af omkostningsbesparelser".

Ser man på driften, er der da lidt fremgang at spore. Resultatet af den primære drift steg således i andet kvartal til 2,1 mio. kr. fra 1,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

VENTER BEDRING AF MÆLKEMARKEDET

Og når det gælder fremtiden er man i Firstfarms relativ fortrøstningsfuld.

- Mælkeprisen har i første halvår været lavere end forventet, men det vurderes, at faldet i mælkeprisen er bremset, og der er tendenser til prisstigninger. Mælkeproduktionen har i første halvår været bedre end forventet, påpeger Firstfarms i regnskabet.

Samtidig har salgspriserne på korn dog været lavere end Firstfarms har budgetteret, mens priserne på oliefrø til gengæld har været højere end forventet af selskabet. Samlet set venter selskabet dog en negativ resultatpåvirkning fra salgspriserne i forhold til budgettet.

Høstudbytterne for efterårsafgrøderne har til gengæld været højere end selskabet har regnet med, og Firstfarms forventer ligeledes udbytter over budget fra forårsafgrøderne.

- Samlet set står afgrøderne væsentlig bedre end i samme periode i 2015, pointerer Firstfarms i regnskabet.

Trods den relative optimisme fastholder FirstFarms sine forventninger til 2016 om et driftsresultat på 0 kr.