Firstfarms bundlinje lider under lave mælkepriser

Firstfarms, der investerer i landbrug og jord i Østeuropa, har haft tilbagegang på top- og bundlinje i årets første tre måneder, da mælkepriserne befinder sig på et lavt niveau.

Foto: JOHN MACDOUGALL.
Læs mere
Fold sammen

Firstfarms kommer ud af årets første tre måneder med et resultat af primær drift på 2,1 mio. kr., hvilket er en markant tilbagegang fra samme periode året før, hvor koncernen opnåede et overskud på 6,9 mio. kr. På bundlinjen er overskuddet faldet til 689.000 kr. fra et plus på lidt over 4 mio. kr. i samme periode året før.

»Mælkeprisen har i første kvartal været væsentligt lavere end sidste år og også lavere end forudsat. Mælkeprisen er fortsat lav«, skriver Firstfarms i selskabets regnskab for første kvartal, der er offentliggjort mandag.

De faldende mælkepriser kan også ses på omsætningen, der er faldet med 17 pct. til 17,1 mio. kr. mod 20,6 mio. kr. i de første tre måneder af 2014.

Der er der dog ikke kun skidt i regnskabet. Firstfarms konstaterer, at priserne på kornprodukter og oliefrø fortsat ventes at være på niveau med, hvad Firstfarms budgetterede med i starten af året.

Derudover skriver Firstfarms, at vinterafgrøderne i Slovakiet og Rumænien står tilfredsstillende, mens forårsafgrøderne har fået, hvad selskabet betegner som "en tilfredsstillende start".

Summen af det hele har ikke givet koncernen grund til at justere forventningerne til hele året. Dermed venter Firstfarms fortsat et ordinært driftsresultat på 6-11 mio. kr. for hele året, hvilket dog ligger et stykke under resultatet i 2014, hvor koncernen opnåede et overskud på 19,2 mio. kr.