Firmaer ser gennem fingre med dårlige betalere

Små og mellemstore virksomheder overholder ikke deres egen kreditpolitik over for dårlige betalere.

Danske virksomheder sætter deres egen skæbne over styr, når de ikke sørger for at inddrive kunders gæld.

For på trods af, at mere end 85 procent af de små og mellemstore virksomheder har en kreditpolitik, er det langt færre, der håndhæver den.

Over 40 procent af virksomhederne overholder ikke deres egen politik. Det afslører en ny undersøgelse, som netop er gennemført af analysefirmaet Telemark A/S for advokatkæden Advodan blandt topcheferne i 200 mindre og mellemstore virksomheder.

- Det er et stort problem, at virksomhederne ikke overholder deres egen politik for kreditgivning, ikke mindst i lyset af den aktuelle finanskrise, som giver flere dårlige betalere, siger advokat Claes Lagerbon Jensen fra Advodan i Køge.

Manglende betalinger kan give likviditetsproblemer, og det kan få store konsekvenser i en tid, hvor bankerne er tilbageholdende, når det gælder finansiering af virksomhedernes drift.

- Det er det afgørende, at virksomhederne styrker deres likviditet så meget som muligt på egen hånd. Man kan ikke længere bare få skruet op for kassekreditten – tværtimod. En oplagt metode til at få styrket likviditeten er at sørge for at få inddrevet tilgodehavender og køre en stram kreditpolitik, siger Claes Lagerbon Jensen.

43 procent af de adspurgte virksomheder kan samtidig melde om, at de oplever flere dårlige betalere blandt kunderne i forhold til sidste år.

- mja

Læs også på erhvervsbladet.dk:

Danske virksomheder kæmper mod gælden

Flere firmaer må kautionere for kreditter