Firma laver millionoverskud på presset marked

Papirvirksomhed skabte midt i finanskrisen et historisk godt resultat, efter firmaet i 2008 havde haft et større underskud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i finanskrisen er det lykkedes for Dalum Papir at skabe et historisk godt resultat i 2009. Dermed har virksomheden sikret beskæftigelsen og samtidig cementeret sin eksportandel på hele 96 procent i et presset europæisk marked for grafisk genbrugspapir.

Det skriver den fynske virksomhed i en udsendt pressemeddelelse i forbindelse med årsregnskabet. Dalum Papir A/S, som baserer sin virksomhed på genbrugspapir, kom ud af 2009 med et overskud på 44 millioner kroner før skat og en omsætning på 735 millioner krober.  Til sammenligning var 2008-omsætningen på 804 millioner kroner, og resultatet blev et underskud før skat på 15 millioner kroner. Dalum Papir i Odense har således på en mindre omsætning vendt et lille underskud til et flot overskud.

-Resultatet er fremkommet ved en flot indsats i hele virksomheden - fra indkøb, kraftcentral, produktion og salg godt hjulpet af gunstige prisforhold for råvarer og tjenesteydelser i øvrigt, siger administrerende direktør Jesper Olsen, Dalum Papir A/S i den udsendte meddelelse og tilføjer:

-Papirproduktion er meget energikrævende, men fremsynethed og betydelige investeringer de seneste fem år har placeret os som verdens mest miljøvenlige papirfabrik. Det er sket ved at ombygge vores kraftcentral fra gasfyring til biobrændsel og derved nedbringe CO2-udledningen med hele 90 procent. Vort vandforbrug er i samme periode reduceret med 50 procent. Som en ekstra miljøgevinst bruges overskudsdampen fra kraftcentralen til at producere fjernvarme til 4.000 husstande i Odense Kommune, hvilket er godt 10 procent af fjernvarmeforsyningen, forklarer Jesper Olsen og tilføjer:

-Alt i alt resultater som kan tilskrives vores miljø- og klimavenlige investeringer de seneste fem år, som i alt andrager godt 100 millioner kroner.

Dalum Papir A/S beskæftiger 300 medarbejdere, heraf 250 i Odense og 50 i Næstved.