Firehjulstrækker til det lette terræn

Chevy SUV. Den nye Chevrolet Captiva er en velkørende allround-bil, som især vil blive solgt som varebil herhjemme.

General Motors i USA har været smarte. Man køber koreanske Daewoo og døber bilerne om til Chevrolet på det europæiske marked. Og vupti stiger salget af de koreanske biler betydeligt.

Seneste model hedder Captiva og er fabrikkens første SUV-model (Sports Utility Vehicle).

Om kort tid følger samme bil med Opel-skilte og navnet Antara. En modeltype, som Opel har manglet i programmet siden Frontera modellen udgik.

Captiva er ikke speciel højbenet, så man kan ikke kaste den ud i bundløst morads, men en sommertur til stranden eller til jagttur i skoven kan den sagtens klare.

Med en pris på over en halv million kroner på hvide nummerplader, er det især gulpladeudgaven, der bliver interessant herhjemme til 240.000 kroner plus moms for den testede model.

Højt sikkerhedsniveauBilen er ganske veludstyret især når det gælder sikkerhed.

Elektronisk stabilitetssystem (ESP) er standardudstyr ligesom ABS-bremser, bremseassistent, antispinsystem og bakkeholder. Dertil kommer klimaanlæg, CD-afspiller, læderrat, multijusterbart førersæde, justerbart rat, tågelygter for og bag, tagbøjler og alufælge med 17 tommer 60 profildæk (Hankook).

Køreegenskaberne er fine under alle forhold med en velafstemt affjedring, der er komfortabel trods bilens type. ESP kan kobles fra, hvilket er en fordel i sne, sand og mudder. Firehjulstrækket er af typen torch-on-demand, som betyder at systemet selv finder ud af, hvor meget trækkraft der skal være til rådighed hvor.

Traileren kan være på op til to ton, så det er jo nok en god bil til bl.a. hestefolket og nyttelasten er 685 kg., så der er masser af plads til at fylde pakker i varerummet. SUV typen betyder dog at man må leve med en ret høj læssekant her på 76 cm.

Godt læsset op er man dog ikke så begejstret for den upræcise styring, der måske er en snert af sit amerikanske forbillede. Dieselmotoren er smidig og ganske kvik, men lidt for støjende efter min smag.