Fire nye solcelleparker skal levere halvdelen af strømmen til TDC Net

I 2028 skal hele TDC Nets strømforbrug være med grøn strøm. Derfor skal der nu bygges fire nye solcelleparker på Fyn og i Jylland.

Nye solcelleparker skal fra årsskiftet begynde at levere grøn strøm til driften af TDC Net, der står for alle TDCs netværk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Better Energy
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire helt nye solcelleparker skal om to år levere 60 procent af al den strøm, som TDCs netselskab, TDC Net, bruger.

TDC Net, der står for alle telekoncernens netværk, har indgået en aftale med energiselskabet Better Energy om de fire nye solcelleparker, der skal ligge i Svendborg og Nørre Aaby på Fyn samt to endnu ikke fastlagte steder i Jylland, hvor den endelige godkendelse afventes.

Fuld grøn strøm i 2028

De nye anlæg skal begynde at levere grøn strøm fra begyndelsen af 2022, og TDC Net er nu på jagt efter at indgå tilsvarende aftaler om at få grøn strøm fra vindmøller.

Målet er, at TDC Net i 2023 har nedsat sin CO2-udledning med 50 procent, og at den i 2028 skal være gået i nul.

»Som Danmarks største leverandør af digital infrastruktur ønsker vi at tage et samfundsansvar og understøtte den ambitiøse plan for at omstille hele det danske samfund til at være fossilfrit,« siger Andreas Pfisterer, der er administrerende direktør i TDC Net, om det nye tiltag.

Helt opsplittet fra nytår

TDCs strømforbrug ventes at vokse med 2,5 procent frem mod 2028 som følge af danskernes stærkt voksende dataforbrug, der stiger med omkring 40 procent om året.

TDC-koncernen blev i 2018 købt af de tre danske pensionskasser PKA, PFA og ATP samt den australske kapitalfond Macquarie. De har siden splittet den op i to hovedselskaber: TDC Net, som står for fastnet, mobilnet, kabel-tv-net og fibernet, samt Nuuday, der har alle kundeselskaberne med blandt andet YouSee, Hiper, Telmore og TDC Erhverv.

Koncernen bliver endegyldigt delt til nytår, hvor hele TDCs nuværende ledelse forsvinder, og de to selskaber kører selvstændigt videre.