Fire milliarder mobiltelefoner

Brugen af mobiltelefoner bliver ved med at stige med raktetfart. En ny opgørelse viser, at antallet af mobilabonnementer stormer frem i udviklingslandene, mens det falder en smule i Vesten.

Foto: Sisse Stroyer
Brancheorganisationen GSM Association fastslår nu, at antallet af mobilbrugere i verden har rundet et ny skarpt hjørne. Antallet af mobilabonnementer svarer til, at godt 60 procent af klodens befolkning har mobiltelefon. Det skriver Mobil.nu.

I realiteten er procentdelen af mennesker, der ejer en mobiltelefon, dog mindre. Opgørelsen er baseret på et skøn over, hvor mange mobilabonnementer der er i verden. Ejer man flere telefoner - f.eks. en arbejdstelefon - der er koblet til nettet, tæller man altså med flere gange.

Ikke desto mindre vidner tallet om, at mobilbranchen er blevet rigtig stor. Organisationen bag undersøgelsen forventer da også, at udviklingen vil fortsætte. I 2005 anslog den, at der var tre milliarder aktive abonnementer i verden. Nu er der så fire, og i 2013 forventer GSM Association, at der vil være ikke mindre en seks millioner.

På det tidspunkt vil jordens befolkning, der i dag er på omtrent 6,6 milliarder, være oppe på 7,3 mia., skønner FN.

Stigningen i antallet af mobilabonnementer finder især sted i udviklingslandene. I Vesten er der pt. en negativ vækst, skriver Mobil.nu.


Læs også:

iPhone-ejere henter ti mio. programmer til mobilen

Gratis musik koster TDC millioner

SMSen blev undfanget på pizzeria i København