Fire direktører sigtes for omfattende moms-svindel

Ved Retten på Frederiksberg kræver politiet lørdag varetægtsfængsling af fire udenlandske direktører, der har svindlet for op imod 30 millioner kroner.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Lørdag er alle fire blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg, og her har politiet krævet dem varetægtsfængslet.
Læs mere
Fold sammen

Den danske statskasse og dermed danske skatteydere er blevet snydt for 20 millioner kroner i moms og 7,5 millioner kroner i skat af fire direktører i en større sag om moms-karrusel, skriver eb.dk.

Med et netværk af ti selskaber har direktørerne svindlet for de mange millioner kroner, og da politiet anholdt direktørerne fredag, afværgede man angiveligt endnu et forsøg på at svindle for yderligere 2,5 millioner kroner.

De fire sigtede i sagen er en 26-årig kvinde og tre mænd på henholdsvis 29, 38 og 49 år. Lørdag er de alle blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg, og her har politiet krævet dem varetægtsfængslet.

Alle fire nægter sig skyldige, skriver eb.dk.

De fire er på skift direktører, bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsesformænd i netværket af selskaber, som tæller syv anpartsselskaber, to aktieselskaber og en enkeltmandsvirksomhed. Ifølge sigtelsen er alle selskaberne blevet brugt i en såkaldt moms-karrusel, hvor importerede varer, fortrinsvist fødevarer, er blevet importeret fra Holland og solgt mellem selskaberne, uden at der er blevet beregnet korrekt moms og skat.

Politiet mener, der er flere medgerningsmænd, som fortsat er på fri fod.

Ifølge sigtelsen er svindlen foregået fra 2013 og frem til fredag, hvor politiet slog til. Politiet beslaglagde omfattende materiale under ransagninger i forbindelse med anholdelserne, og det skal nu gennemgås.

I Retten på Frederiksberg blev dørene lukket, efter de otte sigtelser i sagen var blevet læst op af anklager Susanne Bitsch.