Fire banker står til milliardtab på Sjælsø-konkurs

Mere end to milliarder kroner har fire banker til sammen til gode i det børsnoterede selskab Sjælsø Gruppen, der gik konkurs i fredags.

Sjælsø Gruppens ledelse havde ifølge eget udsagn håbet på at kunne undgå en konkurs, men til sidst var det ikke muligt at nå til en aftale med selskabets banker. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Børsen drejer det sig om FIH Erhvervsbank, HSH Nordbank, Aareal Bank og Finansiel Stabilitet. De fire banker risikerer dermed kæmpestore tab på konkursen.

Sjælsø Gruppens ledelse havde ifølge eget udsagn håbet på at kunne undgå en konkurs, men til sidst var det ikke muligt at nå til en aftale med selskabets banker.

»De primære tabere er bankerne, men de har været meget involverede i processen. Og vi har været meget afhængige af deres vilje til at låne os penge. Vi er blevet behandlet rigtig pænt af bankerne, men nu lykkedes det ikke at komme videre,« udtaler John R. Frederiksen, bestyrelsesformand I Sjælsø Gruppen, til Børsen.

Udover de førnævnte fire banker med samlede udlån i klemme på 2 mia. kr., er der ifølge Børsens oplysninger yderligere mellem 6 og 8 pengeinstitutter, der har over 1 mia. kr. til gode i Sjælsø Gruppen.

Der foreligger endnu ikke et overblik over hvor stort et tab de involverede banker i sidste ende vil komme til at lide.