Fionia Banks bestyrelse giver op

Bestyrelsen i Fionia Bank træder tilbage så hurtigt som muligt. Finansiel Stabilitet udpeger snarest to nye medlemmer. (Opdateret 14.39)

Foto: Keld Navntoft. Henrik Bjerre-Nielsen, direktør for Finansiel Stabilitet
Læs mere
Fold sammen
De aktionærvalgte medlemmer ønsker at træde tilbage, fordi salget af den rentable bank nu er nået så langt, at det er hensigtsmæssigt at overlade ansvaret for resten af salgsprocessen og afviklingen af banken til Finansiel Stabilitet, skriver Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

"Vi har imødekommet de aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmers ønske om at træde tilbage", siger Henrik Bjerre-Nielsen, direktør for Finansiel Stabilitet. Han afviser samtidig, at bestyrelsen er blevet presset ud.

Skal man se det som et udtryk for, at staten har presset dem ud?

"Som det fremgår af meddelelsen, er det bestyrelsen selv, der har ønsket det

Så de er ikke blevet presset til at gå?

"Nej".

Men hvorfor tror du så, at bestyrelsen er gået i dag?

"Det skal du spørge dem om. Det er som sagt ikke noget, vi har krævet på nogen måde. De har selv henvendt sig og givet den forklaring, du kan læse om i pressemeddelelsen", siger siger Henrik Bjerre-Nielsen.

Fionia Bank er sat til salg, og man prøver nu at sælge den rentable del af banken. Tidligere har man ville gøre hele banken rentabel, men det, har man nu indset, er urealistisk.

Ifølge Henrik Bjerre-Nielsen vil der være en eller flere købere til den rentable del af banken inden udgangen af august.

Finansiel Stabilitet vil nu udpege to nye aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer. Det bliver Ivan Johansen, tidl. områdedir. for Danske Bank på Fyn og Niels Olsen, underdirektør i Finansiel Stabilitet. Jørn Kristian Jensen vil blive udpeget som formand for banken.