Fionia Bank smider store ejendomskunder ud

Efter en større oprydning har ledelsen i den likviditetspressede Fionia Bank besluttet at udfase mere end halvdelen af bankens 6-7 mia. kr. store udlån inden for ejendomsbranchen. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Læs mere
Fold sammen
Den fynske bank meddelte i en fondsbørsmeddelelse i går, at den har »igangsat udfasning af bankens engagementer inden for større, kommercielle ejendoms-projekter og pantebrevsfinansiering«. Samtidig oplyste banken, at hver tiende medarbejder skal fyres.

Bankdirektør i Fionia Bank, Kaj Østergaard Mortensen, oplyser til dagbladet Børsen, at engagementerne til udfasning beløber sig til omkring 4 mia. kr. og er fordelt på 20-30 storkunder. Heraf er nogle gået konkurs, andre er nødlidende, mens resten blot er i kategorien ikke særligt levedygtige.

Udfasning i de kommende år
»Vi har relativt store engagementer inden for ejendomssektoren, og det ønsker vi ikke længere. Vi ved også, at på den korte bane kan vi ikke bare lige slippe af med dem, men vi har besluttet at udfase det forretningsområde over de kommende to-tre år,« siger Kaj Østergaard Mortensen, som er mest bekymret for de store kommercielle udviklingsprojekter.

»De har dels været båret af højkonjunktur, dels af en lav rente, dels af rigelig likviditet. Lav rente begynder vi at få igen, men rigelig likviditet har vi ikke for nærværende, og den høje aktivitet i samfundet har vi heller ikke længere. Så der er nogle bristede forudsætninger for de budgetter, der er lavet,« siger bankdirektøren til Børsen. Ritzau