Finsk Unibrew-opkøb i hus

Bryggeriet Unibrews milliardkøb af Hartwall er faldet endelig på plads.

Foto: Nanna Kreutzmann
Royal Unibrew har gennemført købet af det finske bryggeri Hartwall til en købspris på 2,8 mia. kr. Det skriver Royal Unibrew fredag i en fondsbørsmeddelelse.

Betingelserne for købet er opfyldt, da de estiske konkurrencemyndigheder har godkendt købet, ligesom at man har fået samtykke fra samarbejdspartnere.

Påvirkningen af købet vil blive offentliggjort i forbindelse med rapporteringen af Royal Unibrews halvårsregnskab 28. august.

Enterprise-værdien af Hartwall er vurderet til 3,3 mia. kr., og købet finansieres via banklån og en rettet emission mod det finske investeringsselskabb Hartwall Capital, der er ejet af det finske bryggeris grundlæggere. Emissionen udgør 9,995 pct. af Royal Unibrews nuværende aktiekapital og op til 9,09 pct. af de samlede aktier efter en emission.

Hartwall ejer ifølge en fondsbørsmeddelelse udsendt tidligere fredag 9,4 pct. af den samlede aktiekapital, da selskabet endvidere har købt yderligere aktier i Royal Unibrew som en del af aftalen.

Der vil i den kommende uge blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Her skal der efter planen vælges et finsk medlem ind i Unibrews bestyrelse.

/ritzau/FINANS