Finsk spilgigant giver dansk iværksætter vinger

Selskabet bag de populære Angry Birds udgiver nu et spil skabt af en lille dansk spiludvikler med adresse i Bangkok.

Det finske selskab Rovio skabte de efterhånden ikoniske vrede fugle med spillet Angry Birds. Nu udgiver Rovio et dansk udviklede spil. AFP PHOTO/Peter PARKS Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER PARKS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Der er tale om en flyvende start for den danskejede spiludvikler Pocket PlayLab. Virksomheden har hjemme i Asien, men er skabt og ejet af tre danskere. Iværksættervirksomheden har indgået aftale med en af spilbranchens største aktører og kan nu se frem til at nå ud til hele verden.

Finske Rovio Entertainment Ltd er en global underholdnings- og medievirksomhed, som har skabt de meget succesfulde Angry Birds-spil.

I dag lancerer Rovio Entertainment det nye og frugtagtige puslespil ’Juice Cubes’, som netop er skabt af Pocket PlayLab. Spillet lanceres som den tredje udgivelse i den såkaldte Rovio Stars-serien.

»Da vi først så Juice Cubes, var det tydeligt, at det havde alle kendetegnene for et succesfuldt Rovio Stars-spil: Det kombinerer nem og engagerende gameplay, fede karakterer og en underholdende atmosfære, hvilket gør det til et perfekt spil til folk i alle aldre,« siger Kalle Kaivola, der er en del af ledelsen i produkt- og udgivelsesafdelingen i Rovio Entertainment

Pocket PlayLab er en global udvikler og udgiver af sociale mobile spil med hovedkvarter i Hong Kong, men med den vigtigste produktion i Bangkok, Thailand. Det var dog ikke planen i første omgang at indgå samarbejde med et andet selskab.

»Fast besluttet på at gøre det selv, efter at have afvist en række store producenter, bankede Rovio på døren. Så perfekt et match af vores kombinerede hold og fans var for svært at afvise,« siger Jakob Lykkegaard, medstifter af Pocket Playlab, og han forventer at samarbejde med Rovio i mange år fremover.

Spilvirksomheden er ejet af tre initiativrige danske iværksættere, som beskæftiger et ekstremt motiveret hold mennesker fra hele verden, der med stor passion og mange års brancheerfaring skaber mobile spil. Pocket PlayLab stræber efter at blive den største mobilespiludvikler i Asien.