Finsk milliardær afviser at sælge Nordea

Finansgiganten Sampo Group, der er storaktionær i Nordea, er ikke på vej mod et salg, men har tænkt sig at blive i Nordea i mange år endnu. Det siger den finske rigmand Björn Wahlroos, der er formand i begge selskaber.

Formand i Sampo Group, Björn Wahlroos. Billede hentet fra Sampo Group. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man plejer at sige, at alt er til salg, hvis blot prisen er rigtig. Det gælder formentlig også de fleste aktieposter - heriblandt den portion Nordea-aktier, som den finske finansgigant Sampo Group sidder på.

Men man skal ikke forvente, at Sampo, der er den største aktionær i Nordea med over 21 pct. af aktierne, har planer om at sælge sin aktiepost lige foreløbig. Det fortæller den finske milliardær Björn Wahlroos, der er medejer og formand i Sampo Group og samtidig formand i Nordea.

»Jeg har sagt igen og igen, at tilbage i 2007 havde vi måske en idé om, at dette var noget, som vi ville sælge på et tidspunkt, men i dag er det klart for enhver, at man ikke sælger 21 procent af Nordea. Vi er en meget langsigtet investor i Nordea, og det er derfor, at jeg er bestyrelsesformand her, og det er derfor at vi fokuserer på at forbedre Nordeas præstationer endnu mere,« siger Björn Wahlroos.

Den magtfulde finne har netop valgt et nyt lederteam, der skal afløse Christian Clausen, når han stopper som topchef i Nordea pr. 1. november i år. Valget faldt på finske Casper von Koskull, der i dag er chef for forretningsområdet Wholesale Banking og medlem af koncernledelsen, og han suppleres af Nordeas nuværende økonomidirektør, Torsten Hagen Jørgensen, der bliver ny vicekoncernchef og operativ chef.

Sampo sidder i øvrigt tungt på magten i Nordea, hvor Björn Wahlroos som nævnt også er formand. Derudover har han sin adm. direktør fra Sampo, finske Kari Stadigh, med i Nordea-bestyrelsen. Kari Stadigh er desuden formand i risikokomiteen i Nordea-bestyrelsen.

Endeligt har Sampo, der ejer Nordens største forsikringsselskab, If Forsikring, også If-direktør Torbjörn Magnusson inde i Nordea som formand i nomineringsudvalget.

Når Christian Clausen stopper som koncernchef i Nordea til november, træder han ind i bestyrelsen i Sampo Group efter ønske fra Björn Wahlroos.