Finsk kæde melder sig ind i københavnsk burgerkrig

Friends & Brgrs åbner i slutningen af juli en filial på Vimmelskaftet i København og skærper dermed konkurrencen om burgerglade beboere i København.

Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnere med hang til fastfood har længe haft forholdsvis gode betingelser i hovedstaden, og nu udvalget at blive endnu større. Onsdag åbner den finske burgerkæde, Friends & Brgrs, deres første udenlandske filial på Vimmelskaftet i det centrale København.

Burgerkæden startede tilbage i 2013, da seks venner med »passion« for burgere kastede sig ud i projektet, og i dag har man fire restauranter over hele Finland og 120 medarbejdere ansat. Restauranten i København bliver den første i udlandet, og finnerne må nok forberede sig på temmelig hård konkurrence.

De senere år er en række burgerrestauranter åbnet i hovedstaden, så byen foruden McDonalds og Burger King nu også tæller mindre kæder som Halifax, Max Burger, Burger & Bun og Juicy Burger. Og det er bare kæderne. Tommi's Burger Joint, Sliders og Greasy Spoon er blot nogle af få restauranter, der har specialiseret sig i burgere.

Det afskrækker dog ikke finnerne.

»Vi ved godt, at der er mange gode burgere i København, men vi føler, at der er plads til et sted som vores. Vi er besatte af god smag og kvalitet, og vi laver alt vores mad fra bunden. Vi bager selv vores boller, vi koger selv vores fritter tre gange, og vi hakker selv vores oksekød. Vi undgår også tilsætningsstoffer, når det er muligt. Vi prøver altid at forbedre vores mad, og det har vi gjort i tre år nu,« siger kædens CEO og medejer, Peter Fagerholm.

»København er det perfekte sted for Friends & Brgrs. Det er en meget international by, og menneskerne her sætter stor pris på burgere og god mad. Vi glæder os meget til åbningen, og vi ser frem til at servere fantastiske burgere til de gladeste mennesker i verden,« tilføjer han.

Restauranten åbner onsdag klokken 14.