Finsk fond køber ældgammel strøgejendom

Nordisk investeringsfond køber endnu en gang danske mursten - denne gang på en af landets dyreste adresser.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Den finske investeringsfond CapMan har foretaget sin syvende danske ejendomsinvestering med købet af den knap 1.200 kvm store strøgejendom Købmagergade 25.

Prisen bliver ikke oplyst, men der er formentlig tale om en af dyreste beliggenheder i hovedstaden.

Ejendommen er fra 1800-tallet, men er for nylig sat i stand. I gadeplan ligger blandt andet skoforretningen Bianco, og på de øvrige etager er seks større lejligheder og flere erhvervslejemål.

»Vi forventer, at efterspørgslen på lejemålene vil forblive meget højt, når lejekontrakterne udløber. Vi ser desuden et potentiale i at udvide butiksarealer ud mod gården,« udtaler Torsten Bjerregaard, seniorpartner i CapMan og ansvarlig for selskabets nordiske investeringer i fast ejendom.

Læs Berlingske-portræt af Torsten Bjerregaard

Læs om PFA Pensions køb af - og planer for - postbygningen på Købmagergade

CapMan er børsnoteret i Helsinki og begyndte i 2013 at investere i danske mursten via en ejendomsfond - i foråret var det blevet til et par milliarder, og Torsten Bjerregaard varslede over for Berlingske Business, at det beløb skulle vokse.

De hidtidige CapMan-investeringer herhjemme omfatter flere ejendomme på Amagerbrogade, en erhvervsbygning i Flintholm-kvarteret på Frederiksberg, en blandet ejendom på Vesterbrogade i det centrale København, et boligprojekt på Nordhavn og 65 procent af det kommende Broen-butikscenter i Esbjerg.

Læs om CapMans investering i det kommende indkøbscenter i Esbjerg

I CapMans murstensfond er sigtekornet rettet mod boliger, kontorer og detailhandel og helst ejendomme med et potentiale for forbedringer og øget værdi, for eksempel ved at omlægge kontorer til boliger, der går som varmt brød i København. Geografisk har CapMan fokus på de større byer i Norden.