Finsk FLS-konkurrent hårdt ramt på ordrebogen

Finske Outotec, der konkurrerer med FLSmidth inden for mineudstyr, havde i andet kvartal et ordreindtag, der var markant lavere end samme periode sidste år, viser selskabets regnskab.

Foto: Keld Navntoft
Outotec havde et ordreindtag på samlet 365,6 mio. euro og viste dermed et fald på 50 pct. sammenlignet med andet kvartal i 2012, hvor ordreindtaget endte på 735,5 mio. euro. I regnskabet hæfter selskabet sig dog ved, at antallet af mindre, uannoncerede ordrer steg 7 pct.

»Usikkerheden omkring den globale økonomi og de faldende metalpriser fik vores kunder til at holde igen med investeringer, og vi oplevede forsinkelser i forhold til at lukke store ordrer,« siger administrerende direktør Pertti Korhonen i en kommentar til tallene.

Derudover fik Outotec en stor ordre i sammenligningskvartalet i 2012, der får faldet i ordreindtaget til at se drastisk ud, noterer selskabet.

Trods det vanskelige marked regner finnerne dog med, at efterspørgslen efter deres ydelser vil vokse, ligesom at man venter en "solid" efterspørgsel på forarbejdningsudstyr.

»Vi ser fortsat meget gode udsigter for store ordrer, specielt inden for miljøområdet, og vi er optimistiske i forhold til at lukke væsentlige ordrer i de kommende kvartaler. På grund af fortsat usikkerhed på markedet vil vi tage yderligere skridt imod at forbedre lønsomheden via leveringsbesparelser og omkostningsstyring,« siger Pertti Korhonen.

Indtjeningen per aktie blev i kvartalet 0,15 euro - uændret fra sidste år, men tre eurocent ringere end ventet i markedet ifølge Bloomberg News.