Finsk Brdr. Hartmann-konkurrent landede som ventet

Finske Huhtamäki, der konkurrerer med danske Brdr. Hartmann, fik et resultat som ventet i andet kvartal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overskuddet før skat var 46,7 mio. euro - lige som analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet. Resultat blev nået på baggrund af en omsætning på 628 mio. euro mod ventet 627 mio. euro.

I forretningsområdet Molded Fiber, hvor produkterne anvendes til emballering af blandt andet æg og frugt, og hvor danske Hartmann er en konkurrent, steg omsætningen til 61,8 mio. euro fra 59,0 mio. euro i andet kvartal sidste år. Omsætningen i forretningsområdet var negativt påvirket af valutaudsving på 2 mio. euro. Driftsoverskuddet (EBIT) voksede til 10,0 mio. euro fra 7,3 mio. euro i andet kvartal sidste år.

Omsætningsfremgangen var især drevet af fremgang i Øst- og Centraleuropa, hvor kundernes skift fra plastikbaseret emballage fortsatte i kvartalet. Æggepriserne var på et lavt niveau i Rusland, hvilket øgede efterspørgselen på æggebakker frem for æggekartoner.

Det finske selskab skriver derudover, at der har været en solid efterspørgsel inden for forretningsområdet i Europa, men at konkurrenceaktiviteten har været accelereret gennem kvartalet.

Desuden har en god æblesæson i New Zealand været ensbetydende med en stigende efterspørgsel for emballage til frugt, mens en hønsesygdom i Australien derimod havde en negativ effekt på mængden af æg, hvilket trak ned for den finske emballageproducent.

/ritzau/FINANS

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk