Finner sætter sig tungt på Topdanmark

Den finske forsikringskoncern Sampo sætter sig nu for alvor hård på Danmarks næststørste forsikringsselskab Topdanmark. Topchef for forsikringsselskab if er ny formand.

Foto: Jan Jørgensen

Ny bestyrelsesformand og udrensning i bestyrelsen.

Den finske forsikringskoncern Sampo sætter sig nu totalt på kontrollen med det danske forsikringsselskab Topdanmark.

Sampos ejerandel i Topdanmark er siden generalforsamlingen i 2016 steget fra lige under 33 procent til nu 41,7 procent og derfor ønsker finnerne nu at sætte sig på formandsposten i bestyrelsen. Det betyder, at den hidtidige formand Søren Thorup Sørensen stopper.

»Søren Thorup Sørensen har gjort det fremragende som formand. Men jeg finder det naturligt, at Sampos øgede ejerandel også giver sig udslag i en øget repræsentation i bestyrelsen. Herunder at hovedaktionæren besidder formandsposten,« siger næstformand i Topdanmarks bestyrelse, Torbjörn Magnusson i en pressemeddelelse.

Sampo ønsker nu, at Torbjörn Magnusson bliver nu formand, og at Sampo får to yderligere repræsentanter i Topdanmarks bestyrelse på Topdanmarks generalforsamling d. 4. april.

»Det er ikke et særsyn, at en betydende aktionær ønsker repræsentation i bestyrelsen svarende til ejerandelen,« siger Topdanmrk-topchef Christian Sagild og fortsætter:

»Torbjörn Magnusson har været et meget kompetent medlem af bestyrelsen i tre år, det seneste år som næstformand. Direktionen har et tillidsfuldt og godt samarbejde med Torbjörn, og ønsket om øget repræsentation i bestyrelsen ændrer ikke på det. Torbjörn er en god formandskandidat på grund af hans kompetencer, hans indsigt i og opbakning til Topdanmarks strategi, og fordi han repræsenterer selskabets største aktionær.«

Torbjörn Magnusson, der er administrerende direktør i forsikringsselskabet if, som også er repræsenteret på det danske marked understreger, at Topdanmark og if vedbliver med at være konkurrenter.

»Topdanmark og if kæmper om kunderne fra dør til dør, ligesom Topdanmark og if hver især konkurrerer med alle øvrige forsikringsselskaber på det danske marked. Og det fortsætter,« siger Torbjörn Magnusson i en pressemeddelelse.